Het Johan Ferrier Fonds
Ambassadeur - Jörgen Raymann
Jörgen Raymann (1966) is een bekende theater en tv persoonlijkheid. The Comedy Factory, waarvan hij MC was, bracht stand-up comedy voor het eerst in Nederlandse huiskamers. Zijn TV-programma ‘Raymann is laat' liep maar liefst 14 jaar en 28 seizoenen. Ook bracht hij meer dan 15 succesvolle theaterprogramma’s op de planken in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen.
Jörgen was en is mentor van jonge comedians als Jandino Asporaat, Rayen Panday en Soundos El Hamadi. Jörgen Raymann is al 10 jaar goodwill-ambassadeur voor Unicef. Hij was ‘minister van Vrede’ namens Pax Christi en is buitengewoon vrijwilliger voor stichting ‘Het vergeten kind’. Hij is bestuurslid van het Oranjefonds.
In 2005 richtte hij het P.I.E.T.-fonds op waarmee hij verschillende projecten voor kinderen in Suriname ondersteunt, zoals de bouw van de Nationale Muziekschool Suriname (1500 leerlingen) en het Parelhuis (opvanghuis voor kinderen met HIV en aids).
Het bestuur!
Zie hier het vijfkoppige bestuur van het Johan Ferrier Fonds waarmee de stichting de toekomst in gaat. | lees meer »
Vier je vierdagen!
Het Johan Ferrier Fonds bestaat 15 jaar! en daar hebben we bij stil gestaan. Op naar de volgende 15 jaar! | lees meer »
ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Het Johan Ferrier Fonds is ANBI erkend. Dit betekent dat donaties en giften aan het fonds fiscaal aftrekbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met het Johan Ferrier Fonds. website: www.anbi.nl |
Joan Ferrier Joan Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze bij het Sociaal Agogisch Centrum 'Het Burgerweeshuis'. Zij werkte aan de Universiteit van Amsterdam en doceerde transculturele Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 1998 en 2012 was zij directeur van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit (www.e-quality.nl ). In 2012 is Equality gefuseerd met Aletta/Atria. Joan was vervolgens voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden die alle activiteiten rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij coördineerde. In 2008 kreeg Joan Ferrier uit handen van de Rotterdamse burgemeester Opstelten de EZVN-Award uitgereikt voor Zwarte Vrouwelijke Manager 2008. In 2011 ontving zij een Koninklijke Onderscheiding en werd Joan Ferrier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joan overleed op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2014. |