Uitgelicht
Overzicht Berichten Online
Wikipedia project: Schrijf mee over Suriname en de Caraïben!
In september staan Suriname en het (Nederlands) Caribisch gebied centraal. Doel is hierover artikelen te schrijven, verbeteren en uit te breiden. Doe mee! Alleen of op één van de schrijfbijeenkomsten. | lees meer »
Johan Ferrier Lezing 2018!
Het was een prachtige avond! Bekijk hier foto's, een kort verslag en de video van de lezing van Sheila Sitalsing, muziek met Denise Jannah, Ronald Snijders, Orville Breeveld en nog veel meer. | lees meer »
De droom van Johan Ferrier, Volkskrant 13 mei 2018
Het Surinaamse volk heeft juist vandaag behoefte aan steun en solidariteit vanuit Nederland, schrijven Kathleen Ferrier, Dave Ensberg-Kleijkers en Jörgen Raymann, voorzitter, vice-voorzitter en ambassadeur van het Johan Ferrier Fonds. | lees meer »
Johan Ferrier Lezing 2018: 24 mei
Sheila Sitalsing houdt de lezing, Jeffrey Spalburg & Orville Breeveld treden samen op, Aldith Hunkar presenteert en, in het panel: Rowan Blijd (#Benniebeige), Noraly Beyer, Urwin Vyent (directeur NiNsee) en Dave Ensberg namens het fonds! | lees meer »
11 mei: Johan Ferrier Lezing 2025
Zondag 11 mei vindt in het auditorium van H’ART museum Amsterdam de Johan Ferrier lezing 2025 plaats. | lees meer »
De kinderen van Johan Ferrier: Het voortzetten van een nalatenschap
In dit artikel van EW Magazine worden de kinderen van Johan Ferrier belicht. Het artikel gaat in op hoe zij de nalatenschap van hun vader, de eerste president van Suriname, in ere houden. Samen werken zij aan het levend houden van de idealen van Johan Ferrier, zoals gelijkwaardigheid en gemeenschapszin. | lees meer »
![]() (Algemeen Nut Beogende Instelling) Het Johan Ferrier Fonds is ANBI erkend. Dit betekent dat donaties en giften aan het fonds fiscaal aftrekbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met het Johan Ferrier Fonds. website: www.anbi.nl |
![]() Joan Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze bij het Sociaal Agogisch Centrum 'Het Burgerweeshuis'. Zij werkte aan de Universiteit van Amsterdam en doceerde transculturele Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 1998 en 2012 was zij directeur van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit (www.e-quality.nl ). In 2012 is Equality gefuseerd met Aletta/Atria. Joan was vervolgens voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden die alle activiteiten rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij coördineerde. In 2008 kreeg Joan Ferrier uit handen van de Rotterdamse burgemeester Opstelten de EZVN-Award uitgereikt voor Zwarte Vrouwelijke Manager 2008. In 2011 ontving zij een Koninklijke Onderscheiding en werd Joan Ferrier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joan overleed op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2014. |