Uitgelicht
Zoals veel in deze rare coronatijden vond deze bestuursvergadering van het Johan Ferrier Fonds online plaats.
We hadden voor deze bijeenkomst een gast uitgenodigd: documentairemaakster Ananta Khmradj. Haar documentaire "Je kan toch lezen" gaat over "de roerige jaren 80 in Suriname en over de vraag waarom zij daar niets over geleerd heeft. Hoe komt het dat de onwetendheid onder Surinaamse jongeren zo groot is?"
Voor een initiatief-in-ontwikkeling waarmee het Johan Ferrier Fonds bezig is, schoof zij aan om met ons mee te denken. Het was een buitengewoon inspirerende vergadering waar zeker vervolg op komt.
Tijdens de vergadering bespraken we uiteraard ook de ingediende projecten. Het ondersteunen van kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs en cultuur in Suriname is tenslotte onze core business. We wezen één aanvraag toe, die wel heel mooi aansluit op het gedachtengoed van de naamgever van ons fonds, Johan Ferrier.
« terug | deel dit artikel op: |
Het bestuur!
Zie hier het vijfkoppige bestuur van het Johan Ferrier Fonds waarmee de stichting de toekomst in gaat. | lees meer »
Vier je vierdagen!
Het Johan Ferrier Fonds bestaat 15 jaar! en daar hebben we bij stil gestaan. Op naar de volgende 15 jaar! | lees meer »
ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Het Johan Ferrier Fonds is ANBI erkend. Dit betekent dat donaties en giften aan het fonds fiscaal aftrekbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met het Johan Ferrier Fonds. website: www.anbi.nl |
Joan Ferrier Joan Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze bij het Sociaal Agogisch Centrum 'Het Burgerweeshuis'. Zij werkte aan de Universiteit van Amsterdam en doceerde transculturele Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 1998 en 2012 was zij directeur van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit (www.e-quality.nl ). In 2012 is Equality gefuseerd met Aletta/Atria. Joan was vervolgens voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden die alle activiteiten rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij coördineerde. In 2008 kreeg Joan Ferrier uit handen van de Rotterdamse burgemeester Opstelten de EZVN-Award uitgereikt voor Zwarte Vrouwelijke Manager 2008. In 2011 ontving zij een Koninklijke Onderscheiding en werd Joan Ferrier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joan overleed op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2014. |