logo
Johan Ferrier
Vier je vierdagen!



Vier je vierdagen!
En dat deden we als Stichting Johan Ferrier Fonds!! 
Afgelopen zaterdag 21 september stonden we als bestuur, betrokkenen, kascommissie en ambassadeurs van de Stichting stil bij ons 15-jarig bestaan.

Want 15 jaar geleden, september 2009 richtte Joan Ferrier de Stichting op. Ze wilde de erkenning die zij kreeg als Zwarte Vrouwelijke Manager van het jaar 2008 inzetten voor de oprichting van dit Fonds, dat de bedoeling heeft het gedachtengoed van Johan Ferrier in Suriname levend te houden.

Kern van dat gedachtengoed is als Surinamers uit te gaan van eigen kracht, eigen kunnen, waardoor regie over eigen leven gevoerd kan worden. Daarvoor is een sterke eigen identiteit nodig. Om die te bevorderen zijn onderwijs en cultuur van fundamenteel belang.

De afgelopen 15 jaar
In de afgelopen jaren hebben we tientallen projecten gesteund, u kunt er van alles over lezen en zien op deze website, projecten in het binnenland, in samenwerking met Stichting D'Ons, we steunden projecten voor het vertellen van verhalen en stimuleerden kunstprojecten op scholen. We verwezenlijkten een lokaal dat draait op zonne-energie en maakten projecten voor speciaal onderwijs mogelijk. Het doet ons goed te kunnen constateren dat veel van de kleinschalige projecten die we steunden tot structurele veranderingen geleid hebben.

We hebben de afgelopen periode een professionaliseringsslag doorgemaakt. Dankzij vrijwillige inzet van en onder begeleiding van Berenschot hebben we kritisch naar ons eigen functioneren gekeken en geconstateerd dat we meer moeten focussen. Dat doen we nu en de focus is gericht op EDUCATIE in de brede zin van het woord. 
We zien ook dat de afgelopen jaren het aantal aanvragen dat we mogen ontvangen groeit. Daar zijn we heel blij mee, maar onze middelen zijn beperkt, dus we moeten scherp keuzes maken (EN meer donateurs vinden…!).

Op naar de toekomst
We zien ook dat er steeds meer mensen zijn die vanuit een grote betrokkenheid met Suriname zich willen inzetten voor ons Fonds. Dat heeft ertoe geleid dat we ook onze statuten hebben aangepast en daarbij hoort een roulerend bestuur.

De afgelopen periode hebben we dan ook afscheid genomen van een aantal bestuursleden, vicevoorzitter Dave Ensberg, penningmeester Stan Verrest en communicatiespecialist Ingelise de Jongste. 

We hebben nieuwe bestuursleden: vice-voorzitter Jiwan Does en Anne Ferrier, de nieuwe penningmeester.

Kortom: we hebben in die 15 jaar niet stilgestaan en een groeiproces doorgemaakt. Vol vertrouwen gaan we op naar de volgende 15 jaar! Daar hieven we het glas op, 21 september jl. 

We namen afscheid van Ingelise, dankbaar voor alles wat zij voor de stichting heeft betekend, net als Stan en Dave van wie we al eerder afscheid namen.

En we bedankten Hebe Verrest. Al kon zij niet fysiek aanwezig zijn, al jaren adviseert zij als deskundige het bestuur over de projectaanvragen die binnenkomen.
We waarderen dat enorm!

Het werd een prachtige en heerlijke middag, onder de Surinaamse vlag.
Vol vertrouwen op naar de volgende 15 jaar!

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Uitgelicht

Het bestuur!
Zie hier het vijfkoppige bestuur van het Johan Ferrier Fonds waarmee de stichting de toekomst in gaat.   |  lees meer »

Vier je vierdagen!
Het Johan Ferrier Fonds bestaat 15 jaar! en daar hebben we bij stil gestaan. Op naar de volgende 15 jaar!  |  lees meer »

Video