Uitgelicht
Aan de Donateurs, Ambassadeurs en Vrienden van Stichting Johan Ferrier Fonds.
Lieve Mensen!
Als bestuur van de Stichting Johan Ferrier Fonds willen wij jullie bedanken voor jullie trouw en blijvende betrokkenheid bij ons werk.
2020 was een opmerkelijk jaar. Corona zet de wereld op haar kop. Angst en onzekerheid beheersen het leven van velen, wereldwijd.
Maar er was ook positief nieuws.
In 2019 zagen we dat in Suriname de rechtstaat pal overeind stond, door de uitspraak van de Krijgsraad in het proces in het kader van de 8 Decembermoorden, voorgezeten door mevrouw mr. Cynthia Valstein. In 2020 toonde Suriname dat ook de democratie veerkrachtig is. Er werden democratische verkiezingen gehouden en op 18 juli is de door het parlement gekozen president beëdigd. De nieuwe regering trof een failliet land aan. De situatie is fragiel, zowel in sociaal-maatschappelijk, financieel-economisch als ook in politiek opzicht.
We zijn blij dat we in 2020 als Stichting Johan Ferrier Fonds een bijdrage hebben kunnen leveren aan het versterken van ‘vertrouwen in elkaar en geloof in eigen kunnen', zoals Johan Ferrier placht te zeggen. Dat hebben we gedaan, bijvoorbeeld door het bijdragen aan geschikt lesmateriaal voor een Buitenschoolse Opvang voor kinderen met speciale leerbehoeften. Of door het lezen te bevorderen van de jongste leerlingen en samenwerking te stimuleren rond het thema duurzaamheid.
Erg goed nieuws was de publicatie van de geheel vernieuwde uitgave van Het Grote Anansiboek van Johan Ferrier, met illustraties van Noni Lichtveld. Het Grote Anansiboek is bij alle boekhandels verkrijgbaar (ISBN 9789045124896).
De luisterversie van Het Grote Anansiboek, ingesproken door Noraly Beyer, is sinds afgelopen maand ook verkrijgbaar.
De royalty's van het boek gaan in zijn geheel naar het werk van onze Stichting.
We kunnen die bijdragen goed gebruiken want juist nu, in de fragiele situatie waarin Suriname verkeert, is het van belang juist kleinschalige projecten, gedragen door de mensen zelf, om wie het gaat, te kunnen blijven steunen. Daar moet immers het herstel van vertrouwen en geloof in eigen kunnen beginnen.
Daarom zijn wij ook jullie, onze trouwe donateurs dankbaar. Door jullie vaste bijdragen kunnen wij een betrouwbare partner zijn, juist nu het er zo op aankomt.
Voor 2021 wensen wij jullie allen geluk, voorspoed, maar bovenal gezondheid toe.
Wij zien uit naar de voortzetting van onze contacten! Een van de contactmomenten is een nieuwe Johan Ferrier Lezing dit jaar. Wij houden u op de hoogte over de planning, spreker(s), programma en de opzet ervan.
Wan Bun Njun Yari!
Namens het Bestuur,
Kathleen Ferrier
« terug | deel dit artikel op: |
De kinderen van Johan Ferrier: Het voortzetten van een nalatenschap
In dit artikel van EW Magazine worden de kinderen van Johan Ferrier belicht. Het artikel gaat in op hoe zij de nalatenschap van hun vader, de eerste president van Suriname, in ere houden. Samen werken zij aan het levend houden van de idealen van Johan Ferrier, zoals gelijkwaardigheid en gemeenschapszin. | lees meer »
Johan Ferrier Fonds: Een inspirerend 2025 in het vooruitzicht
Wat brengt 2025 voor Suriname en het Johan Ferrier Fonds? Lees over onze plannen, zoals de Johan Ferrier Lezing op 11 mei 2025 a.s. met Gerard Spong en Alida Dors, en onze blijvende inzet voor educatie en groei. | lees meer »
ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Het Johan Ferrier Fonds is ANBI erkend. Dit betekent dat donaties en giften aan het fonds fiscaal aftrekbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met het Johan Ferrier Fonds. website: www.anbi.nl |
Joan Ferrier Joan Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze bij het Sociaal Agogisch Centrum 'Het Burgerweeshuis'. Zij werkte aan de Universiteit van Amsterdam en doceerde transculturele Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 1998 en 2012 was zij directeur van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit (www.e-quality.nl ). In 2012 is Equality gefuseerd met Aletta/Atria. Joan was vervolgens voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden die alle activiteiten rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij coördineerde. In 2008 kreeg Joan Ferrier uit handen van de Rotterdamse burgemeester Opstelten de EZVN-Award uitgereikt voor Zwarte Vrouwelijke Manager 2008. In 2011 ontving zij een Koninklijke Onderscheiding en werd Joan Ferrier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joan overleed op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2014. |